theme-sticky-logo-alt

En flygvärdinnas fikarum

2 Comments

Jag har försökt installera en plugin som heter Captcha för att slippa en massa spamkommentarer, men då gick det tydligen inte att kommentera alls. Hmm, måste lösa detta på något sätt. Jag har avinstallerat Captcha så det går att kommentera igen, men det betyder även att spamkommentarerna flödar in precis som innan.

Jag hade tänkt lämna in uniformen på kemtvätten idag, men så upptäckte jag att det var söndag. Det är tur att vi har många uniformsdelar att välja på så man inte behöver gå smutsig till jobbet.
Egentligen är det ganska opraktiskt med en fancy uniform när man arbetar ombord på ett flygplan för det är så mycket kaffespill och fysiskt aktivt arbete. Plus att man sitter mellan soporna och äter sin frukost/lunch/middag. Ja, det trodde ni inte va? Att en glammig hostie ska behöva sitta mellan passagerarnas avfall medan passagerarna själva kan sova bekvämt i sina stolar med bakåtlutat ryggstöd. Det är ju inte så att det är någon soptipp direkt, men några fyllda svarta sopsäckar per flight blir det ju och dessa sopsäckar trängs vi med i vårt galley. Det finns inte så många fler ställen att gömma undan dem på ett trångt flygplan!

För er som inte varit inne i ett galley så får ni här nedanför en bild som visar hur det ser ut. Det kanske verkar vara gott om plats, men tänk då på att när man väl är uppe i luften och det ska serveras, värmas mat, kaffekannor ska fyllas och trolleys ska fyllas med dricka så är det rätt trångt med en massa vagnar och flygvärdinnor huller om buller. Plus att någon ska hinna kasta i sig en övervärmd lunchlåda, passagerarna  kommer med vällingflaskor som ska värmas och var femte minut kikar någon in bakom gardinen för att fråga vart toaletten ligger (precis framför dig!) eller hur toalettdörren öppnas (exakt som hemma!).

galley
Bild från Google

Previous Post
Bloggdesign
Next Post
En flygvärdinnas värld i en box

2 Comments

 • June 13, 2011 at 9:28 am

  Finns schysstra script att slänga in bland koderna, eller kanske tom css så du slipper spam – använder det själv fast till hemsidan, inte bloggen 🙂

  Reply
 • June 13, 2011 at 11:44 am
  Katrin

  En fråga som dök upp nu..betalar man själv för att tvätta sin uniform på kemtvätt? Eller står flygbolaget för det? Måste man alltid tvätta den på kemtvätt? =)

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0