theme-sticky-logo-alt

Dreamliner

0 Comments

Resan kunde inte ha börjat bättre. Vi blev uppgraderade till Premium Class och satt nästan helt ensamma där. Alla flygvärdinnorna (våra kollegor på longhaul) var jättegulliga och vi fick en rundtur på Dreamlinern. Planet var sprillans nytt och gjorde sin absolut första tur med passagerare och det luktade nya skinnsäten istället för smutsigt flygplan. Flygplansnörd och arbetsskadad som man är blev jag fascinerad av alla små finesser som finns på en Dreamliner!

Till skillnad från våra små Boeing 737-800 som vi flyger på shorthaul har 787:an två crewrest; en med sex sovplatser för kabinbesättningen längst bak (en trappa upp) och en med två sovplatser plus en fåtölj för piloterna längst fram (också en trappa upp). Alla fönstrar har knappar som gör rutan gradvis mörkare istället för att dra för en skärm. Alla beställningar och betalningar görs via din tv-skärm och så kommer flygvärdinnorna ut med det.

Cockpit var väldigt stort med stora fönstrar och bra mycket mer plats än vad vi är vana vid.

Flygplanet har tre galley; ett längs fram, ett på mitten och ett längst bak. Det finns t.o.m. en trash compactor som trycker ihop alla sopor för att det ska ta mindre plats, till skillnad från när vi sitter och äter mellan typ fyra stora sopsäckar i vårt redan så trånga galley på 737:an.

Jag fick prova en av tjejernas uniform. Longhaul och shorthaul-uniformerna skiljer ju sig helt och hållet åt. Longhauls är en påkostad designhistoria med fina detaljer, så som flygplan på knapparna, texter på ärmarna och i nacken på kavajen, fint skuren slits på kjolen… Och så har de hatt. Jag har alltid velat ha uniformshatt!

Det var iallafall en mycket trevlig upplevelse att flyga med Norwegian till LAX och tack vare låg bullernivå och bättre luftfuktighet ombord mådde man hur bra som helst när man landade. Och besättningen var hur trevliga som helst!

Och nu är vi i Los Angeles!!!

Nästan ensamma i Premium Class.  uniform  Söta detaljer på longhauls uniformer.  

flygvärdinna   

Utsikten var otroligt vacker när vi flög över Grönland.    


 

Ena sidan av crewrest i bakre flyget.   Uppgången till bakre crewrest.    Regnbågsfärgat ljus inför landning.

Previous Post
LAX
Next Post
Dag 1 i LA

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0