Jag såg ett avsnitt av Schulman Show där det diskuterades om dålig produktplacering. Ett exempel som togs upp var miraklet i Gottröra där ett SAS-plan kraschade och bröts i tre delar, men alla ombord överlevde. Bilder av det kraschade planet kablades ut över hela världen, men om man jämför de första bilderna med några senare finns det en skillnad: SAS-logotypen på planet är borta. Det finns även bilder som förklarar detta och där ser man hur logotyperna målas över.
Gästerna i Schulman Show tyckte att man borde ha haft kvar SAS-loggorna och vänt det hela till en solskenshistoria (om hur den skickliga piloten faktiskt räddade alla). Problemet är bara att en flygolycka är alltid en hemsk händelse och är man inte insatt i flygbranschen kan detta vara något som skapar rädsla, oro och misstänksamhet. Ett flygbolag vill aldrig bli associerat med olyckor och haverier.
Även om allmänheten visste just denna olycka gällde SAS kommer bilderna att finnas kvar och fastna på människors näthinna. Då är det bättre att man inte minns logotypen i sammanhanget.
På de första bilderna som togs syns logotypen.
Här ser man när flygplanet målas.
Efter.
(Bilder från Google. Källa)
hei. Det med å male over logo på fly som var utsatt for en ulykke er noe som var ganske vanlig i “gamle dager”. Det er ikke lenger noe som gjöres av seriöse flyselskaper lenger, ie heller SAS.
Hej!
Tack för input! 🙂