theme-sticky-logo-alt

Dags att deklarera

0 Comments

Ledig idag! Jag var lite sliten igår efter att ha jobbat tre 12-timmarsdagar i rad och inte blivit av med min jetlag p.g.a. att jag inte fått sova ut ordentligt, men det tog jag igen imorse.

Idag måste jag deklarera. Jag måste deklarera i Sverige, Danmark och Norge. Det är i Sverige jag betalar skatt eftersom alla flygande ska skatta i det land de bor i, till skillnad från “vanliga” arbetande som skattar i det land de arbetar i. I Danmark måste jag deklarera för att jag är anställd där och i Norge måste jag deklarera för att vi var anställda där fram till mars 2014. Men visserligen ska jag bara skriva att jag inte har något att deklarera i de länderna. Jag måste iallafall få deklarationen gjord nu innan vi åker till USA den 17:e eftersom den måste vara inne senast första maj och vi inte kommer hem igen förrän den femte. Och detta är sista ledigheten innan semestern så jag ska även hinna fixa naglar, fransar och börja packa lite smått. Känns som att jag alltid lever i en resväska! Måste hinna storstäda innan jag reser också eftersom jag vill komma hem till en ren fin lägenhet. När jag åkte till Miami påskpyntade jag lite så jag kom hem till lite påsk-fint. Det kanske jag borde städa bort nu för påsken är väl över…

Ett i-landsproblem för en flygvärdinna uppstod igår: det utdragbara handtaget till min crew bag gick sönder! Jag fick först inte ut det så jag fick bära den. Men den var så tung (en flygvärdinna ska ju ha med sig kabinskor, förkläde, viktiga papper och pass, växelkassa, nöd-necessär, etc.) så jag stod och ryckte i handtaget tills Gabbe (vår styrman igår) lyckades dra ut det halvvägs. Så då fick jag gå med krökt rygg och dra det korta handtaget hela vägen till crewrummet. Har bett om en ny så jag hoppas den kommer a.s.a.p. annars kommer jag ha Quasimodo-rygg innan slutet av nästa arbetsperiod. 

Resten av denna ledighet har jag planer varje dag: imorgon ska jag träffa Ruta för en lunch och för att köpa en present till en babyshower som vi ska på på lördag. Och på lördag ska jag även fixa naglarna och fransarna. Och på fredag har jag en spelning på KOL. Och så träning varje dag!
Ikväll ska jag, Jonna och Jennie gå på Sabinas danspass och sen yoga efter det. Måste mjuka upp mig lite eftersom jag har världens träningsvärk i mage, rumpa och ben efter det pass jag körde igår. Så ont-skönt!!

   

 

Previous Post
Grisbjörn
Next Post
Wine Wednesday

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0