theme-sticky-logo-alt

Cusco

0 Comments

Vi landade efter två flygbyten runt 20-tiden (Peruansk tid) i lördagskväll. Redan när vi landar känner man att luften är annorlunda. Cusco ligger ca 3400 meter över havet och höjden får hjärtat att slå snabbare och man kippar nästan efter andan. Hade man försökt springa upp för trapporna här på hotellet vi bor de första nätterna på hade man nog svimmat!

Vi kom till vårt hotell Eureka San Blas, som är ganska gulligt, och gick och la oss på en gång. Som vanligt när jag reser så här långt västerut (med en tidsskillnad på sju timmar) vaknar jag alltid vid 3-4-tiden. Och imorse var inget undantag! Därför fick jag tid att blogga nu…

Vi spenderade gårdagen med att strosa runt i Cusco och ta det lugnt för att acklimatisera oss. Idag kommer vi göra samma sak, och ikväll ska vi möta resten av gruppen (vi reser med ett företag som heter Swett), äta middag ihop och gå igenom kommande vandring till Machu Picchu.

PS. Stort minus till Air France som vi flög med hit! Under en 12 timmars flygning fick vi en varm måltid strax efter takeoff, sen fick man klara sig på mini-glass och torra mackor i 10 timmar innan man fick en liten fruktkaka (som inte ens var ätbar) och en chokladmuffins innan landning. Så hungriga vi var!!!

Tack och lov flyger vi med KLM hem.

Utsikten bredvid hotellet.

Massor med mysiga marknader!Gatorna är fulla av hundar som springer löst, men tydligen är de inte hemlösa.

Previous Post
Mot Peru!
Next Post
Walk-in-closet

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0