theme-sticky-logo-alt

Conversion course

0 Comments

Jag startade min gamla bärbara PC för första gången på några år och hittade massa gamla bilder (så ni kommer få en överdos av #TBT varje veckodag nu!).
Jag hittade följande bilder från min conversion course när jag började i Norwegian för snart sex år sedan. Vi var en kurs på 17 flygvärdinnor och flygvärdar som var bland de första som började flyga från den nyöppnade Köpenhamns-basen 2009 (ny för Norwegian alltså). Nu är vi ca 250 kabinanställda i Köpenhamn, men man minns alltid vem man gick sin kurs med.

En conversion course är en kurs man går för ett flygbolag när man flugit tidigare. Alltså för att lära sig just det bolagets rutiner, procedurer och CRM (Crew Resource Management) och för att friska upp minnet gällande nödprocedurer och första hjälpen.
När man går sin allra första flygvärdinneutbildning kallas det initial course och då är den mer grundläggande gällande allt man måste veta som cabin crew. Då ska man bl.a. även utföra en wet drill (simma 200 meter med kläder på, använda flytvästen som finns ombord på flygplanen och klara basic livräddning). Min initial course fick jag ju när jag började mitt första flygvärdinnejobb för Fly Excellent.

Gud vad tiden går snabbt!

norwegian
Hela den grymma kursen tillsammans med vår fantastiska instruktör.

flygvärdinna
Och lite mindre seriöst…

DSC01648
Hands on-träning i en hangar i Oslo.

Previous Post
Evigt saknad
Next Post
Madame Moustache

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0