theme-sticky-logo-alt

Bo i ett flygplan

2 Comments

Har du en gammal Boeing 747-200 skräpandes på tomten och några miljoner över? Bygg ditt drömhus med hjälp av en arkitekt!

Francie Rehwald, 59 år, är en känd arvtagerska inom Mercedes-Benz koncernen som gjorde just detta. Fem år tog det innan projektet var klart och hon var tvungen att söka en massa tillstånd för att få använda det skrotade flygplanet, t.ex. var hon tvungen att märka de största flygplansdelarna så att förbiflygande piloter inte skulle tro att det var ett kraschat plan och slå larm.

Det var inte ett lätt arbete eftersom huset skulle stå uppe på ett berg i Malibu, Kalifornien. Flyglpansdelarna fick fraktas upp med hjälp av en helikopter. Här är några exempel på vad flygplanets delar användes till:

  • Stabilisatorer från planets stjärtfena utgör taket till sovrummet.
  • Första klass-kabinen har blivet ett gästhus.
  • Konstateljéns tak är övre delen av bränsletanken.
  • Den undre delen av samma tank har blivit en liten lada.
  • Cockpit, 8 meter i diameter och 13 meter hög, har förvandlats till en paviljong för meditation.

flygplan

flygplan

flygplan

flygplan

flygplan
Källa

Previous Post
Low cost safety?
Next Post
Flight 447

2 Comments

  • May 31, 2011 at 6:56 pm

    Vilken fin blogg!!! Omg 😀 Jag är 15 år och jag har velat bli flygvärdinna sen jag var 7! Vilken utbildning gick du i gymnasiet? 🙂 Är de någon gräns på hur mycket man ska väga? jag kommer att kolla på din blogg varje dag! 😀 så himla häftigt att det finns en flygvärdinna som har en blogg! 😀 är så himla glad 🙂 //Mona

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0