theme-sticky-logo-alt

Birthday in Budapest

0 Comments

Jag måste ju berätta om helgen i Budapest, som var min födelsedagspresent från Jack! Jag har aldrig varit i Ungern tidigare och inte direkt hört så mycket om det, förutom att Budapest ska vara en vacker stad. Och det var det!
Vi landade på fredagsmorgonen och tog oss till hotellet för att lämna våra väskor, sen promenerade vi bort till Széchenyi Thermal Bath. Där spenderade vi sedan flera timmar i det varma vattnet i utomhuspoolerna. Det fanns pooler inomhus också, men de var mindre och kändes lite ohygieniska (kanske bara satt i mitt huvud). Efter allt spa:ande gick vi tillbaka till hotellet och bytte om för att ta oss in till centrum där vi blev rekommenderade att gå till ett område där det var mer “locals”. Och vi undviker gärna turister när vi reser (även om man vill bocka av turistattraktionerna också).
På lördagen tog vi en tur runt centrum och besökte The Great Market Hall och broarna över Donau. Vi åt lunch på ett fantastiskt hamburgerställe som hette Meatology och sen tog vi oss en bit utanför stan för att spendera resten av dagen på Aquaworld, som är en av Europas största inomhus-vattenparker. Vi älskar vattenparker!
På kvällen hade vi tänkt gå ut och äta, men vi var så trötta efter alla vattenaktiviteter att vi åkte förbi KFC (Jack saknar det från England) och åt take out i hotellsängen. Supermysigt!

På söndagen, som var min födelsedag, vaknade jag till “Ja må hon leva” och ett gulligt födelsedagskort från Jack (ja, han sjöng den faktiskt på sin lite påhittade svenska!). Efter frukost tog vi oss till centrum och tog en fika på Cat Café Budapest, där man kunde kela med söta katter, innan vi sedan spenderade dagen på Gellert Spa & Bath med bad, massage och god lunch med drinkar.

På måndagen ville jag hinna med ett besök till New York Café Palace där man satt i en fantastiskt vacker miljö, drack afternoon tea och åt macaroons, bakelser och finger sandwiches till live-musik. Verkligen värt besöket!
Vi hade även tänkt testa ett tredje spa, men när vi kom dit visade det sig att endast män var tillåtna i den stora poolen på måndagar, så vi tog oss tillbaka till Széchenyi Thermal Bath igen. Det kanske inte var det smartaste att sitta utomhus i kylan, trots att vattnet var varmt, i så många dagar för när vi kom hem var jag sjuk och låg däckad i nästan en vecka och hade hosta i tre veckor!

Det var iallafall en underbar födelsedagspresent och jag kan rekommendera en weekend i denna vackra stad!

Previous Post
Private Jet Studio
Next Post
Work it

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0