theme-sticky-logo-alt

Behind the scenes

0 Comments

Jag tänkte visa hur mycket photoshop och en duktig fotograf kan göra, för jag tycker själv det är både fantastiskt otroligt och sjukt skrämmande.
Den fantastiska biten är hur man kan fixa småsaker som t.ex. färgen på min flygvärdinnehatt för att få en matchande uniform och en fin bild, eller lägga till coola effekter för att få en häftig promo-bild. Visst ska man inte dölja verkligheten och förvränga vår syn på hur t.ex. en kvinnokropp ska se ut (alltid en hett ämne) vilket har gjorts i urminnes tider (förr kanske mer med korsetter och dylikt istället för photoshop), men tänk er själva om ni vill ta en fin bild och så har man världens finne i fejan och tycker den förstör hela bilden. Eller kanske påsar under ögonen för att man råkat sovit dåligt just kvällen innan. Visst är det då underbart att kunna sudda ut den lilla temporära finnen eller ICA-kassarna och så har man en bild man istället är nöjd med!

Jag brukade vara väldigt anti med att redigera såna saker och var inte bilden perfekt i originalform så vägrade jag lägga ut den. Men så många bilder jag ratat fast jag kanske egentligen gillat och velat visa upp eller spara dem, men p.g.a. en minimal hickup istället raderat.

När det kommer till den scary biten dock så är jag dock emot retuschering. Så perfekta alla omslagstjejer ser ut fast de själva inte kan leva upp till den perfekta bilden av sig själva! Men har ni tänkt på hur matade och vana vi är vid såna perfekta photoshoppade bilder vi är idag? Nu reagerar man ju nästan tvärtom när man ser en icke-perfekt bild och undrar “varför kunde de inte fixa till det?”. Eller är det bara jag?

Bilderna nedan är från ett photoshoot jag gjorde med duktiga Marcus Karlsson hösten 2016 när jag behövde en ny bloggheader, ett omslag till min Spotify-release och nya DJ-promo-bilder. Jag var dock så långt inne i min tävlingsdiet inför min bikinifitness-debut och hade ingen ork eller energi. Jag minns att jag hade sett fram emot fotograferingen och hade värsta planerna på hur jag skulle sminka mig och fixa håret, men under en tävlingsdiet är man så låg att man typ slutar bry sig. Jag var väldigt osocial och frös hela tiden så när det väl var dagen för fotograferingen rafsade jag bara ihop lite kläder och smink och tänkte “jaja, whatever”. Ångrar det lite nu, men tack vare duktiga Marcus så blev resultatet bra ändå. Coolt vad man kan göra med photoshop ändå!

dj
Före…

dj promo
…och efter lite photoshop-magi!

flygvärdinna
The harsh reality…

flygvärdinna
…and the wonderful world of retouching! 

Previous Post
Hard worker
Next Post
Happy birthday baby

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0