theme-sticky-logo-alt

Beach 2018

0 Comments

Hur många hade som nyårslöfte att börja träna, komma i form, få sin drömkropp lagom till Beach 2018 eller bygga lite mer muskler? Det är alltid lika fullproppat på gymmet i januari, men redan i slutet av månaden var det lugnare igen.
Jag fick efter en lång tid av mindre motivation, nonstop ätande och “treat yourself”-attityd i flera månader äntligen tillbaka motivationen och tappade sötsuget. Det känns så skönt att vara tillbaka på ett normalare kaloriintag och tillsammans med bra rutiner kommer mer motivation! Det blir en god cirkel, precis som det motsatta blir en ond cirkel. Och det håller ännu i sig!

Efter att under första halvåret av 2017 ha kämpat med jobbiga tankar efter mina bikinifitness-tävlingar och se sin kropp gå från 50kg till att nå en vikt jag aldrig någonsin varit på tidigare har jag fått en större förståelse för de som kämpar med att gå ned i vikt. Det är inte alltid så lätt att dag ut och in vara 100% fokuserad på sitt mål, vad det än kan vara. Och efter att själv ha kämpat med att gå ned i vikt känner jag att det har gjort mig till en bättre personlig tränare och kostrådgivare. Det är lätt att säga åt någon vad de ska äta/träna (när man har den rätta kunskapen), men att samtidigt sätta sig in i någon annans situation och förstå vad man behöver göra för att inspirera just denna individ är något helt annat. Alla är vi olika!

Jag har visserligen inte varit överviktig, men för mig var mina extra kilon tillräckligt för att jag skulle må dåligt med mig själv och dagligen fokusera på vad jag var sugen på kontra vad jag borde äta. Att gå på en hård tävlingsdiet i nio månader tar på psyket!
Idag är jag fokuserad på mitt mål, som faktiskt är att vara nöjd med mig själv, och inser ändå hur viktigt det är att integrera detta i en vardag så man kan leva efter det. Man måste kunna “unna” sig, både för kroppen och själen, men man behöver inte vräka i sig kakor och tårta för att man har en “cheat day”.
Jag tränar inte för att få en Beach 2018-body, utan jag tränar för att må bra året runt. Då är det även mer hållbart i längden!

Previous Post
Ny arbetsvecka
Next Post
Onsdag

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0