theme-sticky-logo-alt

Back to school

0 Comments

Vet ni vad jag ska göra idag? Det är något som jag inte gjort på flera år: jag ska börja plugga igen!

Det är visserligen bara en kurs (på distans), men det ska faktiskt bli skönt att aktivera hjärnan på nytt. Inget ont menat om flygvärdinneyrket, men man får inte riktigt någon hjärngympa eller mental utmaning (mer än att tampas med passagerare ibland).

Jag var lite av en pluggis i skolan. Jag hade lätt för att lära och behövde inte plugga hemma så mycket, det räckte med att jag lyssnade på lektionerna och tog anteckningar. Jag gick på en internationell skola i Stockholm där all undervisning var på engelska. På gymnasiet läste jag engelska naturvetenskap och tog sedan ett sabbatsår för att även läsa Fysik B (som min studievägledare sa att jag inte behövde, men det visade sig att hon hade fel). När den kursen var avklarad var det tråkigt att inte ha något att göra så jag läste Pedagogik A och Molekylära Livsvetenskaper (biokemi). Jag älskar biokemi!
Jag flyttade faktiskt till Helsingborg för nio år sedan för att just studera. Jag läste Marinbiologi som är en femårig universitetsutbildning, men efter första året (som i princip bestod av att artbestämma plankton i mikroskåp) insåg jag att det inte var vad jag ville göra. Eller iallafall lägga fem år av mitt liv på med tanke på arbetsmöjligheterna.

Kursen jag ska läsa heter Digital Marketing och känns ganska aktuell i dagens läge. Jag gör det endast för min egen skull och för att jag förmodligen kommer ha stor nytta av den.
Det är ju även ett plus att ha någon utbildning i bagaget även om jag hade kunnat tänka mig fortsätta som flygvärdinna i många år. Flygbranschen är ju väldigt osäker och man vet aldrig när man behöver något att falla tillbaka på.

flygvärdinnan

 

 

Previous Post
Destination Unknown
Next Post
Update och irritationsobjekt

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0