theme-sticky-logo-alt
hotell

Att vara flygvärdinna – övernattning

4 Comments

Jag har inte hunnit berätta så mycket om vad som är glamouröst och mindre glamouröst med flygbranschen än. Jag kan börja med att berätta om en av de mer lyxiga delarna av flygvärdinnelivet, nämligen att få se världen!
Just nu håller jag på med att packa kabinväskan för ett stopp*. Kommande arbetsvecka ska jag spendera några välförtjänta timmar i solen och tankspridd som jag är så brukar jag glömma bikinin eller något annat viktigt om jag packar kvällen innan.

Beroende på vilket typ av flygbolag du arbetar för har du ibland eller ofta stopp i andra städer än din hemmabas*. När du landar och checkar ut från din arbetsdag väntar en pickup-bil eller taxi på hela besättningen som tar oss till vårt hotell. Varje flygbolag har olika krav på hur bra hotellet måste vara (detta ska jag berätta mer om en annan gång). Vad gäller vårt flygbolag så har vi riktigt fina hotell!
När vi anländer till hotellet är rum redan bokade i våra namn och vi är nu lediga tills vi ska checka in igen (vilket kan vara allt från några timmar till dagar). Som ni kanske förstår är taxin och hotellet redan betalda av flygbolaget.

Jag lovar att ta med datorn när jag åker så ska ni få gissa vart jag är!

hotell

Ps. Jag måste bara försvara mitt tidigare inlägg; jag är ingen elak människa, jag snackar inte skit och står för vad jag säger.
Elakare människa än Kissie får man dock leta efter. Under de år hon varit bloggare har hon visat sitt sanna onda jag. Därför känner jag mig inte särskilt elak i jämförelse med henne genom att skriva det inlägget.

*stopp/nattstopp = när man har stopp någonstans betyder det att man inte är på sin hemmabas utan bor på hotell någonstans i världen.
*hemmabas =  den flygplats man utgår ifrån

Previous Post
Flygvärdinnedieten
Next Post
Uniformsreglementen – tatueringar

4 Comments

 • January 13, 2011 at 7:13 pm

  Jag är en sådan jordbunden varelse som trodde flygvärdinnor var dumma bimbos. men flög jag och sen efter det så beundrade jag vilket jobb en väninna egentligen gör. Ni jobbar häcken av er.

  Peace

  Reply
  • January 13, 2011 at 7:20 pm
   Flygvärdinnan

   Och jag beundrar folk som kan erkänna att de haft fel uppfattning. Kul att du fick en reality check tillslut! 😉

   Peace!

   Reply
 • January 13, 2011 at 7:22 pm

  * Du är med på min privata “Hall of fame” av bloggar *

  Reply
  • January 13, 2011 at 7:34 pm
   Flygvärdinnan

   Wow, vilken ära! 🙂
   Thank you very much, sir!

   Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0