theme-sticky-logo-alt

Att jobba som flygvärdinna

1 Comment

Vaför är det standard att fråga vad folk arbetar med? Spenderar vi så mycket av våra liv med att jobba att det identifierar vem vi är?
På ett sätt så identifierar jag mig själv lite som en flygvärdinna, men det är bara för att jag kan stå för vad flygvärdinnan egentligen är: en hjälpsam, glamourös och trevlig människa!

När någon frågar mig vad jag arbetar med, eller vad jag “gör” som man alltid uttrycker det, så svarar jag alltid att jag arbetar på flygplatsen (flygplatsens namn alltså). Sen hoppas jag att de inte ska fråga mer, men det gör de oftast. Då svarar jag vilket bolag jag arbetar för och håller tummarna för att det inte kommer fler frågor. Det gör det. När jag slutligen svarar att jag arbetar som flygvärdinna brukar kvinnorna säga något i stil med “jaha, vad kul” medan männen helt plöstligt börjar granska mig uppifrån och ned och tittar på mig som ett stycke kött. Sen vill de höra allt om vart jag reser och bla bla bla.
Då känns det verkligen som att mitt yrke identifierar mig, på helt fel sätt.

En gång när jag var ute på krogen kom det fram en kille som ställde den obligatoriska frågan. När han tillslut fick veta vad jag jobbade med slöt han ögonen och stönade “Åååh, flygvärdinna, jag kan se det framför mig!”.
När han öppnade ögonen var jag borta.


Bild från Google

Previous Post
Du vet att du är flygvärdinna när…
Next Post
Att bli flygvärdinna – utbildning

1 Comment

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0