theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – uniformfreak

3 Comments

Godmorgon!

Är det någon mer än jag som är vaken vid den här tiden på en söndag? Jag var hemma strax efter 02:00 inatt så jag har fått en god natts sömn.

Jag har ju pratat mycket om uniformer och uniformsreglementen vilket är något som utmärker flygvärdinnan rätt mycket. Genom vår uniform kan man se vad vi arbetar med och även för vilket bolag. Det blir lite som en identitet som man sätter på sig när man ska till jobbet.

Av någon konstig anledning blandas vi ofta ihop med någon typ av offentligt yrke, för vart vi än är så frågar folk oss vad klockan är, hur man använder biljettautomater, vart närmaste busstation finns, etc. Ser vi ut som levande informationstavlor eller är det den allmänna kännedomen att flygvärdinnor är ett trevligt släkte som gör att vi blir förlitade med sådana frågor?

Hursomhelst, uniformen är vår stolthet och vi bär den med huvudet högt. Så fort man är klädd i uniformen tänker man automatiskt två gånger innan man får ett utbrott på en korkad medresenär på tåget eller en rökare som ställer sig en decimeter ifrån. Man representerar ju sitt bolag och vill inte göra något för att nedsvärta det.

Är ni intresserade av flygvärdinneuniformer från olika bolag kan jag starkt rekommendera holländaren Cliff Muskiets hemsida Uniformfreak.com där han genom åren har samlat på sig 991 uniformer från 403 olika flygbolag. Och han samlar än!

flygvärdinna
Källa

Previous Post
Hur man inte ser ut som en turist
Next Post
Flugbolaget

3 Comments

 • April 10, 2011 at 11:26 am
  Zandra

  Var det han som var med i det programet där dom visade människor som hade konstiga saker för sig? (Outsiders?) Det var iallafall en snubbe med som samlade på uniformer. Ha ha! Snacka om udda hobby! 😀
  Kram!

  Reply
  • April 10, 2011 at 8:39 pm
   Flygvärdinnan

   Jag har hört att han var med i ett Outsiders-avsnitt, men har inte sett det själv. But that’s the guy! 🙂
   Kram

   Reply
 • April 10, 2011 at 8:31 pm
  hong

  Hur är dina erfarenheter av de olika länderna i Afrika? Har du några sådana? Hmm…

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0