theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – tålamod

0 Comments

Något som är enerverande är när passagerare kommer ombord med är hattar. Stora hattar, blomsterbuketter eller kavajer och andra kläder som “inte får skrynklas”. Dessa tycker sedan passagerarna att vi ska finna en plats åt om de inte själva lägger upp dem i bagagehyllan och stänger.
F.Y.I. kan man inte tjinga en hel hatthylla åt sig själv. Har man något ömtåligt som inte får mosas ihop med resten av era medresenärers bagage får man faktiskt behålla det på. Eller sitta med det i handen eller i stolsfickan framför.
Här är ett exempel på en jobbig hatt:

airplane
Flygplanshatt från Away Company Store.

På tal om hattar så fann jag även en söt mössa som jag hade velat ha i vinter:


Rådjursmössa från Etsy.

Det är ibland intressant att se hur passagerarna gör när de kommer ombord. Man letar först efter sitt säte, kollar noga på numret på sittplatsen och numret på boardingkortet. Kollar igen. Japp, här var det.
Man lägger sitt bagage i bagagehyllan, flyttar runt det lite för att det inte tog upp tillräckligt med plats, sen stänger man hyllan. Om man tittar omkring sig ser man ganska snabbt att om alla skulle få en varsin bagagehylla så skulle det inte räcka åt alla, men jag var här först så nu är det min hylla.
Kommer man till sitt säte och hatthyllan ovanför är stängd måste denna öppnas även om hyllorna bredvid står öppna och tomma. Om hyllan man öppnat sedan visar sig vara full tittar man frågande på närmaste flygvärdinna och säger desperat med blicken att “mitt bagage får inte plats!”. När den trevliga flygvärdinnan sedan säger att det är okej att lägga sitt bagage i hyllorna bredvid eller på andra sidan mittgången känns det bra igen.
Innan man kan sätta sig ned måste man stå i mittgången för att ta av sig jackan, plocka ut mp3-spelaren och lägga ned passet och boardingkortet i väskan. Sedan ställer sig ca 75% av alla passagerare upp igen för att de glömt ta ut en bok eller en vattenflaska. Medan man gör detta blockerar man mittgången igen för de passagerare som fortfarande är på väg till sitt säte, men att jag får ut min bok är viktigare just nu än att alla kommer ombord så vi kan lyfta.

Många checkar in hjärnan tillsammans med sitt bagage när de ska ut och resa. Jag som flygvärdinna brukar försöka vara ett gott exempel när jag själv är ute och reser privat, men om sanningen ska fram är det ibland svårt att vara passagerare. Man ser ju inte kön bakom sig som man som flygvärdinna och vänd åt andra hållet ser!

boarding
Detta är vad passagerarna ser.

boarding
Men detta är vad vi flygvärdinnor ser: en lång kö bakom dig. (Bilder från Google.)

Previous Post
Sweet dreams
Next Post
Att bli flygvärdinna – söka jobb

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0