theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – språk

2 Comments

Jag fick en fråga angående språkkunskaper när man arbetar för utländska flygbolag:

Hej det jag funderade på en sak. Jag är 16 år och vill också bli en flygvärdinna när jag blir äldre. Jag kan prata flera språk, bland annat franska och jag undrar ifall man kan då jobba t.ex för franska flygbolag nån gång i framtiden? Eller om jag t.ex vill jobba för nån tysk bolag, måste jag då kunna flytande tyska och komma från tyskland eller?
räcker det med svenska, engelska och ett till språk? /Ickra

Svar: Att kunna många språk är alltid meriterande inom flygbranschen (i alla fall så länge man flyger utrikes). Engelska brukar vara grundkravet, men ju fler språk man kan desto bättre. Man träffar dagligen passagerare av olika nationaliteter och ibland är det inte alltid alla kan engelska.

När det handlar om utländska bolag vet jag inte exakt vad kraven är, men jag har själv flugit (privat) där jag hört att någon av flygvärdinnorna inte är av den nationalitet som bolaget flyger/kommer från.
Jag är ganska säker på att så länge man kan göra sig förstådd på det aktuella språket så är det godkänt att arbeta ombord. Många bolag väljer att ha engelska som huvudsakliga språk ombord, även om de t.ex. flyger från Asien. Detta p.g.a. att majoriteten av passagerare som flyger med dem inte talar det språk som tillhör landet.

Så kort sagt så är engelska det viktigaste språket att kunna, men ju fler språk man kan desto bättre.

Previous Post
Hur man väljer ett bra flygplanssäte
Next Post
Utringd

2 Comments

  • March 25, 2011 at 7:18 pm
    Natalie

    Hur länge har du jobbat som flygvärdinna? 😀 kram

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0