theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – sova på hotell

1 Comment

Är det verkligen roligt att vara på stop? Jag har i stort sätt samma jobb som dig å ogillar att sova ensam på hotell å lämna familjen /P

Svar: Självklart är det inte alltid kul att vara borta hemifrån, men som med det mesta har man vant sig och se det positiva i det hela. Att få “gratis” semester, se nya länder och städer och samtidigt få betalt är ju ingen dålig kombination.
Ibland är det såklart lite jobbigt, eller rättare sagt stressigt, att ligga på hotell när det finns tusentals saker man ska hinna fixa därhemma. Skillnaden är att när man bor på hotell så kan man inte göra något åt diskberget i köket eller den växande tvätthögen.

Det värsta är att vara borta från sambo, barn, husdjur eller vad ens familj nu består av. Jag har haft förhållande under min tid som flygvärdinna och det var ingen höjdare att ligga ensam i sin hotellsäng när man hade sin älskling därhemma, men man fick i alla fall tid att sakna varandra, vilket jag tycker är viktigt i ett förhållande. Det är inte samma sak när man är singel och inte har någon som väntar på en, men det kan fortfarande svida lite när man är på stopp och man vet att vännerna just nu har tjejkväll eller är ute och festar.

Det finns ju fler arbeten där man tvingas sova på hotell och vara borta från sina nära och kära, men jag tror inte det är alla arbeten som ger en så mycket fritid när man är iväg som i flygvärdinneyrket.

Mitt standardsvar är som alltid att jag trivs så bra med mitt jobb att det faktiskt inte gör mig så mycket att sova borta då och då. Man får betalt för att göra det och slipper pendla (taxi är ju bokat av bolaget så fort man sover på hotell).

Previous Post
Jetlag
Next Post
Frågor & svar

1 Comment

 • May 15, 2011 at 1:46 pm
  Anna

  Hej!
  Kul blogg 🙂
  Har en fråga….skulle gärna vilja jobba som flygvärdinna! Men hoppade av gymnasiet, och gick en privat yrkesutbildning i tre år för att bli frisör! Har fått problem med axlar, därför jag måste välja ett nytt yrke, och då lockar flygvärdinna mest! Är det ett MÅSTE med gymnasieutbildning, eller finns det företag som ser undantag? Vilka bolag rekomenderar du att jobba för?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0