theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – söka jobb

3 Comments

Än en gång vill jag bara poängtera att jag gärna tar emot frågor från er läsare för det ger mig även något intressant att skriva om!
Dagens fråga handlar om vart man letar efter flygvärdinnejobb.

Flygbranschen är en hård bransch där man ena dagen har ett välbetalt jobb och nästa dag står utan lön p.g.a. konkurs. Det är många flygvärdinnor som hela tiden söker jobb så konkurrensen är tuff.
Många flygbolag säsongsanställer sina flygvärdinnor och detta är ett bra första jobb, då man får känna på livet som flygvärdinna men inte binder upp sig. Inser man att man som jag älskar detta jobb är det dock inte roligt att varje säsong behöva söka ett nytt jobb.
När man får fast tillsvidareanställning är det en regel som gäller i hela (?) flygbranschen: SIFÖ – Sist In Först Ut. Det betyder att de som fick anställning sist i bolaget är de första som ryker när  man måste kicka någon. Detta bidrar till osäkerheten att arbeta som flygvärdinna då världsekonomin ofta påverkar hur mycket folk reser och om flygbolagen har råd att anställa fler eller måste minska på utgifterna.

Vart ska man då börja leta? Mitt bästa tips är att kolla hos respektive flygbolag (det finns oftast en “lediga jobb”-knapp på hemsidorna) eller att hålla ett öga på Flygtorgets platsannonser HÄR (Flygtorget.se). Känner man någon som redan arbetar som flygvärdinna kan man även få inside info när en ny rekryteringsprocess börjat igen.
Annars är det som med vilket annat jobb som helst; håll ögon och öron öppna! Och var ihärdig, bli inte nedslagen av ett nej för det kommer fler chanser. Bara för att man inte får ett jobb på första försöket betyder det inte att man inte passar för tjänsten.

Hoppas mitt svar gett er något. Lycka till!

Previous Post
Att bli flygvärdinna – tålamod
Next Post
Hemåt igen

3 Comments

 • February 11, 2011 at 3:48 pm

  Låter spännande.. =) Kul jobb faktiskt vad jag ser det som =)

  Reply
 • February 22, 2011 at 9:15 am
  Bob Lodger

  RRS subscribed, was a pretty good read actually tho I, personally, have a different view on the matter (well, kind of).

  Reply
 • November 13, 2011 at 2:13 pm
  Lovisa

  Måste man ha bra betyg för att bli flygvärdinna? Visar man dem när man söker eller söker man bara på meriter?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0