theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – piercings

3 Comments

Bloggaren Paow har piercat sig. Det är inte en vanlig piercing utan något som heter “anchor-piercing” där man opererar in en liten metallplatta under huden som man sedan kan skruva fast bling på.


Bilder från Paows blogg

Inte nog med att det förmodligen skulle ogillas på de flesta flygbolag om flygvärdinnorna skaffade det, vi skulle pipa som bara den när vi går igenom securityn varje dag.

Precis som med tatueringar så är synliga piercings inte ok. Har man piercing i ansiktet eller där det syns så ska de tas ut under arbetstid.
De flesta flygbolagens uniformsreglemente godkänner endast diskreta små örhängen som matchar uniformen, inget som hänger ner och kan fastna och endast ett per öra. Det är heller inte ok för killar att ha örhängen.

Många kan tycka att våra uniformsreglementen är hårda och strikta, men det är inte så svårt att följa reglerna om man lär sig dem och jag tycker ändå att man har rätt stor valmöjlighet när det kommer till utseendet på arbetet. Dessutom så finns reglerna ju av en anledning. Det är ju inte bara för att vi ska se snygga och enhetliga ut, det finns även många säkerhetsorsaker bakom dem.

Previous Post
Flygvärdinnan undervisar
Next Post
Sun Trip

3 Comments

 • April 8, 2011 at 12:00 am
  Caroline

  Jag har själv haft en anchor, samt vanlig piercing i nacke och öron men pep inte när jag gick igenom säkerhetskontrollen 🙂

  Reply
  • April 8, 2011 at 8:04 pm
   Flygvärdinnan

   Nej, så små metallföremål ger sällan utslag i securityn. Men det var roligare att skriva det så! 🙂
   Ps. Gör det inte ont att sätta in en anchor?

   Reply
 • April 8, 2011 at 10:43 am
  Iz

  Jag flög i förrgår med SAS mellan Stockholm och Frankfurt, och kom då på något jag ville fråga dig!
  En av flygvärdinnorna hade VÄLDIGT mycket stark parfym på sig. Jag är själv inte allergisk, men kände hur jobbigt det var när hon luktade så starkt. Finns det inte någon slags regler om detta med parfymer? Borde inte flygvärdinnor ta extra mycket hänsyn med sådant, ifall någon passagerare skulle vara allergisk?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0