theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – parfym

4 Comments

Jag fick en mycket bra fråga:

Jag flög i förrgår med SAS mellan Stockholm och Frankfurt, och kom då på något jag ville fråga dig!
En av flygvärdinnorna hade VÄLDIGT mycket stark parfym på sig. Jag är själv inte allergisk, men kände hur jobbigt det var när hon luktade så starkt. Finns det inte någon slags regler om detta med parfymer? Borde inte flygvärdinnor ta extra mycket hänsyn med sådant, ifall någon passagerare skulle vara allergisk?
/Iz

Precis som du skriver så kan det vara jobbigt att vistas i närheten av någon som bär mycket eller stark parfym, och på ett trångt flygplan är det svårt att komma undan dofterna ombord. Som flygvärdinna är det inte så bra om vi bidrar med dessa starka dofter då det inte bara kan ge huvudvärk utan även allergiker kan påverkas. Det står ibland med i flygbolagens uniformsreglemente, men annars är det även common sense att dosera parfym med måtta. Det är ju tyvärr inte alla som följer detta.

Precis som med starka parfymer så är andra dofter inte välkomna ombord. En flygvärdinna/flygvärd ska vara nyduschad och fresh as a daisy innan hon/han beger sig mot jobbet. Det ser ju inte bra ut för bolaget om någon i besättningen går runt och luktar svett bland passagerarna. Och varma sommardagar blir det rätt hett ombord så man vill ju vara ren och fräsch så man inte börjar lukta.

Att vi flygvärdinnor luktar så lite och fräscht som möjligt betyder dock inte att alla passagerarna som flyger med oss gör det. När man går genom kabinen så känner man allsköns odörer. Borde man inte märka när man luktar en veckas gammal svett? Borde inte någon ärlig vän berätta om man har dålig andedräkt eller hår som luktar surt? Och vad är det med människor som fiser när det sitter hur många som helst omkring – tror de att ingen märker eller vet de att det blir svårt att hitta den skyldige? Fy, så äckligt! Då känner jag hellre doften av tio liter tantparfym som sticker i näsan.


Bild från Google

Previous Post
Gone flying again
Next Post
Hur man inte ser ut som en turist

4 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0