theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – OB-tillägg

0 Comments

Har ni haft en trevlig påsk allihop? Jag märker att besöksstatistiken minskar under helgerna, men de flesta var tillbaka redan igår igen. Trevligt!

Som flygvärdinna kan man inte räkna med att storhelger eller röda dagar ska betyda ledighet. Våra scheman följer inte något sådant överhuvudtaget. Man får räkna ut genom sin arbetsnyckel om man kommer vara ledig över midsommar, jul, nyår, sin födelsedag, etc. Vi har inte heller OB-tillägg under sena timmar eller helgdagar, men vi brukar få storhelgstillägg om vi arbetar under en röd storhelgsdag. Det är ju alltid något! Så nu blir det lite extra klirr i kassan eftersom jag arbetat under påsken, och det spelar ingen roll att det var korta flygningar för man får samma tillägg ändå.

Nattflygningar ger inte heller extra betalt och skulle man vara sen får man inte något för det heller. Men vi ska inte klaga eftersom de flesta flygvärdinnor har bra lön ändå.
Många frågar mig om jag inte tycker det är jobbigt att inte veta om jag blir sen eller ej, speciellt eftersom jag inte får något extra för det. Jag är faktiskt van nu och det är även mina förstående vänner (man behöver förstående människor i sin närhet när man är flygvärdinna). Visst blir det lite svårt att ge en exakt tid om man ska träffa någon efter jobbet, och under högsäsongen (sommaren) blir det lätt ofta förseningar då det är mycket trafik i luften världen över. Även under vintertid kan det bli många förseningar p.g.a. snöoväder, deicing-köer och flygplatser som måste stänga ner. Men sanningen är faktiskt den att man vänjer sig och gör inte alltför viktiga planer i samband med arbetsdagar.
En fördel är ju även att man kan sluta tidigare vissa dagar om man haft flyt med flygtider och allt!

Previous Post
Gone flying
Next Post
Wedding-time!

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0