theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – klagomål

4 Comments

Ett klagomål man ganska ofta får från passagerare är hur lite benutrymme de har vid sina platser. Så är det tyvärr att flyga coach*! För att minska priset på biljetterna för coach-passagerare måste ju någon åtgärd göras. Vill man ha mer svängrum får man betala extra, så är det bara. Jag tycker det låter ganska logiskt, eller?

En annan konstig sak som många passagerare klagar på, eller rättare sagt ber mig klaga på, är när personen framför dem har fällt bak sin stolsrygg. Då brukar den drabbade personen bakom, som nu har ännu mindre utrymme, kalla på mig eller någon av mina kollegor och be oss säga åt personen att fälla upp stolsryggen igen. Det klagomålet, kära passagerare, får ni faktiskt framföra själva. Stolsryggen är till för att kunna fällas bak och personen sitter max tre decimeter ifrån, det är bara att böja sig fram och säga det själv.

flygplan
Bild från Google

*coach – ekonomiklass, den billigaste platsen ombord på ett flyg.

Previous Post
Kaparnas safety demo
Next Post
Svar på tal

4 Comments

 • March 21, 2011 at 11:21 pm
  Ickra

  får man fråga vilket bolag du jobbar på? 🙂

  Reply
  • March 22, 2011 at 10:19 am
   Flygvärdinnan

   Det kan jag tyvärr inte avslöja. Det är en del av min anonymitet! 🙂

   Reply
 • March 29, 2011 at 11:32 am
  Katrin

  Hej! Har lite nya frågor & funderingar! 🙂
  Hur många passagerare går det per flygvärdinna? Har för mig att upp till typ 50 passagreare så flyger man ensam flygvärdinna? Vill jättegärna bli flygvärdinna men tkr det låter som ett så otroligt stort ansvar att vara själv på ansvaret för passagerarna?

  Det vore intressant att höra lite mer om de olika klasserna på flygplanen, 1:a klass, ekonomi, business osv. Vad är skillnanderna egentligen? Och anses det “lyxigare” att arbeta som flygvärdinna i första klass? Får man börja flyga det direkt ( om flygbolaget har 1:a klass) eller arbetar man sig uppåt på något vis typ?

  Jag är ofta inne på Flygtorgets hemsida, i forumet och läser. Slås alltid av hur mycket gnäll, skitsnack och vilken dålig stämmning det alltid är bland kommentarerna! Varenda tråd uratar ju och folk skriver de ena och de andra och bråkar hit & dit. Är det så att de anställda på de olika flygbolagen ofta har en dålig ton mot varandra eller vad är din uppfattning?

  Finns det några bolag som anses som finare och mkt lyxigare än andra? Ex Qatar airlines eller Emirates airlines har jag hört ska anses som några av de finaste?

  Tack för en superbra intressant blogg! Alltid lika kul att läsa på om vad yrket innebär! 🙂

  Reply
 • December 12, 2011 at 1:42 am

  [url=http://www.arss.com.pl/pl/uslugi/22-szkolenia]Franczyza szkolenia[/url]

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0