theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – intervju

6 Comments

Det är många som undrar över hur en anställningsintervju går till när man söker jobb som flygvärdinna.
Jag har tidigare berättat lite om det, men tänkte upprepa mig eftersom många har missat det.

En flygvärdinneintervju är ofta uppdelad i en första och en andra intervju. Självklart måste man gå vidare från den första för att få delta på den andra, som oftast brukar vara en gruppintervju.
Under den första intervjun ställs standardfrågorna som “vem är du?”, “varför ska du få jobbet?” och “vad kan du bidra med till bolaget?”. Jag kan inte säga vad ni ska svara på detta (det finns väl egentligen inget rätt eller fel svar), utan rekommenderar att ni är så ärliga som möjligt.
Man får sedan läsa ett kort stycke på engelska för att visa hur väl man kan uttala ord och läsa en annonsering. Man får även göra ett litet matteprov och ett allmänbildningsprov som innehåller lite geografifrågor. Allmänbildningsprovet är för att se hur väl man håller koll på nyheter och vad som händer runt om i världen.

Under den andra intervjun, gruppintervjun, får man visa hur man arbetar i grupp. Man ska kunna samarbeta, komma med idéer och även lyssna och ta till sig vad de andra i gruppen tycker. Man får även under gruppintervjun mer information om flygbolaget, löner, osv.

Alla ni som söker jobb som flygvärdinna eller redan har blivit kallad på intervju – berätta hur det går! Jag tycker det är jätteroligt att följa eran strävan mot ett eventuellt drömmål.

Lycka till!

Previous Post
Tabubelagt ämne ska locka flygresenärer
Next Post
BMI Baby

6 Comments

 • August 23, 2011 at 2:36 pm

  Hej flygvärdinnan! 🙂

  Måste säga att du har en toppen blogg.. Har precis hittat den!

  Ska på en andra intervju imorgon och är såå himla förväntansfull..
  Du vet inte hur många de kallar till en andra intervju? Tänkte på om man har stor chans att gå vidare.. Kommer jag inte vidare så kommer jag verkligen försöka igen! 🙂

  Vet att du inte får skriva ut tips om olika flybloag osv.. Men tar gärna emot tips via min mail om det skulle kunna gå.

  Reply
  • August 23, 2011 at 8:18 pm
   Flygvärdinnan

   Hej Sandra!
   Tack och välkommen hit! 🙂
   Grattis till din andra intervju. Vad roligt att du kommit så pass långt! Jag håller tummarna för att det går vägen.
   Hur många som kallas till intervju är upp till flygbolaget och hur många de tänker anställa.
   Bra inställning att söka vidare om du inte skulle få det denna gången. Keep it up!

   Kan tyvärr inte skicka några tips även via email.

   Lycka till!

   Reply
 • August 28, 2011 at 9:18 pm
  Tessie

  Hej Flygvärdinnan!
  Har följt din blogg ett tag nu, genom min “resa” för att bli just flygvärdinna. Jag har läst en del kommentarer så jag vet att du fått massvis av fina komplimanger, så allt jag kan tillägga är att jag är 100% enig!
  Det känns som att du verkligen skriver en genuin blogg, med intressant och hjälpsam fakta samt en del rolig info.. Det är jättekul att följa dej!

  O det tackar jag för – för jag har egentligen ingen aning om vad jag gett mig in på. 😉 Skall på intervju på tisdag.. Men vill att du skall veta att du har motiverat mig och gett en schysst och tydlig(are) bild på detta yrke som jag inte tror så många har så stor koll på egentligen! (Se bara på alla frågor du får)

  Så tack för en kanon blogg o ha dig en strålande arbetsvecka!

  Reply
  • August 29, 2011 at 10:19 pm
   Flygvärdinnan

   Hej Tessie!

   Tack så jättemycket för din fina kommentar! Som du skriver så får jag en del komplimanger, men de värmer alla lika mycket och jag blir lika glad varje gång! 🙂 Så tack!!
   Det är så underbart att höra att jag kan inspirera andra till att följa sina drömmar eller bara ge en inblick i flygvärdinneyrket. Det är just därför jag har skaffat bloggen!

   Jag önskar dig all lycka till på intervjun och låt mig gärna veta hur det går. Jag tycker det är intressant att följa mina läsares liv också!
   Så ett stort tack till dig för att du läser och än en gång lycka till! Jag håller tummarna!

   /Flygvärdinnan

   Reply
 • December 22, 2015 at 5:06 pm
  Andrea

  Hej! Trillade in på din blogg i sökandet på frågan om man behöver ha med sig svenskt belastningsregister eller för utland om man ska på intervju på Kastrup? Blir jätte osäker du kanske vet mitt svar :(( kramisar.. Toppen blogg förresten för oss som börjar bli smånervösa inför intervjun.

  Reply
  • December 23, 2015 at 10:58 pm
   Flygvärdinnan

   Hej!
   Vad roligt att du har hittat hit. 🙂
   Ja, man måste lämna ett utdrag från belastningsregistret om man ska arbeta på en flygplats som t.ex. Kastrup.
   Lycka till på intervjun!

   Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0