theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – frågor & svar

0 Comments

Vi kör lite frågor och svar!
Tänkte även passa på att säga (angående en tidigare fråga) att flygbranschen är lockande för många, både de som redan arbetat i den och de som inte har det. Många söker samma tjänst och därför kommer de erfarna självklart avskräcka de oerfarna. Men låt inte sånt slå ner er utan fortsätt söka!

Wow, jag tror jag är lite kär… i dig! haha
En fråga; Vad för egenskaper ska man ha för att bli flygvärdinna? Det är ju inget lätt yrke precis. Jag vill veta allt… inte bara egenskaper. haha. För – nackdelar? vikten? yeah u get it =)) /Miss O

Svar: Hejsan! Hehe, det var en komplimang jag inte fått förut! 🙂
Personliga egenskaper som man borde ha som flygvärdinna är att man är oerhört stresstålig, social, öppen, glad och trevlig. Man ska även kunna göra flera saker samtidigt och hålla saker i minnet.
Med för- och nackdelar gissar jag att du menar personligen? Det är ju t.ex. en nackdel om man inte gillar att träffa nya människor och inte kan småprata med främlingar. Man ska ha lätt till att le och veta vart gränsen för arbete och privatliv går. Om man är van med att kunna snäsa av en otrevlig person så ska man ha i åtanke att man bär en uniform och representerar sitt bolag och får därför bita sig i tungan, rätt ofta dessutom.
Flygvärdinneyrket handlar mycket om utseende, men inte bara för den gammalmodiga synen att flygvärdinnor ska vara snygga som modeller. Det handlar även mestadels om att vara i god form för att kunna hantera detta fysiskt krävande arbete. Det är heller inte mycket utrymme man har att röra sig på ombord på ett flygplan så därför är några extrakilon ofta i vägen.
VIll du veta mer så kolla in min kategori “Att bli flygvärdinna” eller sök på ord i bloggen.

Hej. Jag är en tjej som alltid drömt om att bli flygvärdinna. Har sett att många som varit runt 165 skrivit och vart oroliga över sin längd, jag mäter endast 155. Tror du att min chans är extremt liten att lyckas? /Maria

Svar: Hej Maria!
Jag har som jag skrivit tidigare många kollegor som är rätt korta. Hur hårda längdkraven är för varje flygbolag varierar. Jag tycker inte att du ska tveka att söka jobb som flygvärdinna trots dina 155cm. Det finns flygbolag som endast flyger med mindre flygplan där en kortare person har fördelar ombord. Lycka till!

Hej!
Jättebra att det finns en blogg om sånt här .. Har nämlingen ett par frågor som du kanske kan svara på ..
Måste man vara 21 år och ha jobbat inom resturangbranschen etc?
Jag funderar på att betala utbildningen inom flygvärdinna, är det lätt och hitta jobb inom området sen?
All info hade varit bra info eftersom jag måste söka snart..
Tack på förhand. /Aleksandra

Svar: Hej Aleksandra!
Det är inte ett måste att ha arbetat inom restaurangbranschen, men allt inom service, vård och turism är meriterande. Man måste inte heller vara 21 år, men många flygbolag har det som minimiålder för att få söka. Det har nog mycket med personlig erfarenhet att göra. Man måste ofta visa auktoritet ombord när passagerare ställer sig emot våra regler.
Jag har skrivit tidigare att jag inte rekommenderar att betala sin flygvärdinneutbildning då man inte är garanterad ett jobb efteråt. Man får utbildningen men ingen flygerfarenhet, och det är erfarenheten man söker med när ett bolag vill anställa erfarna flygvärdinnor. Därför räknas man ändå in till de som är helt nya och kan få gå om hela utbildningen ändå.
Men vill du verkligen läsa till flygvärdinna tycker jag du ska göra det, för om inget annat så är det en rolig utbildning!

Previous Post
Saturday night
Next Post
Bloggdesign

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0