theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – arbetsskador

0 Comments

Att bli flygvärdinna är inte alltid glammigt. Det finns en ganska mörk baksida med arbetet som kanske inte många icke-flygande tänker på.

Alla år av släpande på tunga trolleys och flyttande, bärande och skuffande på passagerarnas övertunga bagage tar ut sig på ryggen. Axlarna får stryk av att hälla upp kaffe och te till hundratals passagerare varje dag (det låter kanske inte svårt, men testa att bära en fylld kaffekanna upphöjd under en lång tid).
Den torra luften ombord är döden för hyn och långa arbetsdagar i klackar ger dåliga knän och fötter.
Upp- och nedstigningar flera gånger om dagen och långa timmar i luften ger synliga blodkärl på benen och åderbråck med åren. Jag har även hört att man får celluliter!
En flygvärdinnas organ är inte mycket att donera den dagen hon kolar vippen då de blivit utsatta för så mycket tryck att de säkert är helt sladdriga och uttöjda.

Det är inte heller önskvärt att man donerar blod som flygvärdinna då man inte får flyga efter en bloddonation. Manliga flygvärdar får alltså inte mycket blodbyte under sin livstid.

Men då kanske många undrar varför man vill arbeta som flygvärdinna om man vet att man efter flera år i flygbranschen med största säkerhet kommer att ha någon arbetsskada? Jo, för att det är världens roligaste och mest underbara jobb!

Previous Post
Frågor & svar
Next Post
Jumbo Stay

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0