theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna – alkoholregler

0 Comments

Ledsen för dålig uppdatering idag, jag glömde berätta igår att arbetsveckan började idag igen.
Det blev en tidig morgon (väckarklockan ringde redan vid 03:30) och en lång dag i luften.

Imorgon börjar jag inte jobba förrän sent på eftermiddagen så ikväll ska jag ut en snabbis med några tjejkompisar. Det blir bara ett glas vin för jag vill inte vara bakis när jag jobbar. Det är ett Big No-No för mig och att dricka alkohol i uniform eller under arbetstid är strängt förbjudet, vilket bolag du än arbetar för.
Många flygbolag har en regel på 12 eller 48 timmar, alltså att du ska vara nykter och körduglig minst 12 respektive 48 timmar innan du börjar arbeta. På mitt bolag är det 12 timmar som gäller. Det tycker jag är en bra regel för då kan ingen missförstå och komma halvt onykter till jobbet. Vi ansvarar ju faktiskt för andra människors säkerhet när vi arbetar!

Flight Attendant
Bild från Google

Previous Post
Gossip crew
Next Post
Att bli flygvärdinna – arbete

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0