theme-sticky-logo-alt

Att bli flygvärdinna

6 Comments

Jag tänkte bara påminna alla de som mailar mig om frågor angående hur man går till väga för att bli flygvärdinna och liknande… Sök på bloggen! 🙂
Eller klicka på “Att bli flygvärdinna” under headern, där hittar ni tidigare frågestunder som jag har haft där jag har svarat på i princip allt som ni frågar om.

För jag har tyvärr inte tid att svara på alla era trevliga och gulliga mail! Jag har ju knappt tid för bloggen som det är just nu.

Jag kommer såklart komma med mer tips, info och rolig fakta om flygvärdinneyrket. Och fler frågestunder! Och från och med nu kan jag ju även svara på frågor om mig själv eftersom jag inte är anonym längre.

flygvärdinna kurs
Jag i smokehood under min conversion course för Norwegian för 5 år sedan.

Previous Post
OSL
Next Post
Chill

6 Comments

 • July 21, 2014 at 10:24 am
  elisabeth ansen

  Hej! 😀

  En fråga till dig, som jag inte hittat någonstans här på forumet… 🙂
  Jag har själv väldigt länge velat testa på att vara flygvärdinna även fast det kan vara ett väldigt slitigt jobb, både med sjukt obekväma tider och på olika mindre bra ergonomiska sätt. Men har inte känt mig riktigt mogen och dels alldeles för ung.

  Men nu vill jag äntligen prova på inom en snar framtid och tänkte fråga dig; IFALL MAN skulle ha turen att komma vidare för en intervju hos något bolag (Norwegian/SAS/Novair osv…) vet du vilken typ av engelska de vill att man ska framföra under intervjun? Jag har väldigt bra språkkunskaper, det är inte det. Det jag funderar över är bara om de kräver av en att man ska kunna typiska universala termer inom “flygplansvärlden” (som alltså inte ens väldigt duktiga svenska engelsktalande människor har koll på, om du förstår…) eller om det räcker med att man är erfaren i det engelska språkliga talet.

  Förstår du vad jag menar?

  Riktigt inspirerande blogg förresten!! 🙂
  Kram!!!

  Reply
  • August 5, 2014 at 9:32 am
   Flygvärdinnan

   Hej!
   Va kul att du hittat hit!

   Denna fråga har många ställt så svaret finns någonstans… Den engelska man ska framföra är endast för att visa att man kan prata engelska, så de brukar be att man läser upp en kort text, typ en annonsering som man brukar läsa ombord.
   Så inga svårigheter om man verkar kunna din grad av engelska alltså. 🙂

   Lycka till!

   Reply
 • July 21, 2014 at 10:49 am
  elisabeth ansen

  ……OCH ska man helst ha väldigt bra men helst utmärkt resultat på Berlitz testet? 🙂

  Reply
 • July 22, 2014 at 3:15 pm
  Elisabeth ansen

  Oj just det två till frågor jag verkligen hoppas du kan och vill svara på 😀 detta hittade jag ingen annanstans Heller i samma forum Att bli flygvärdinna..

  Är det verkligen BARA “skit” tider man jobbar som många säger??? :/

  Och vad är de tre absolut bästa sakerna med ditt förra(nuvarande??)jobb som flygvärdinna? 🙂 rangordna 🙂 !

  Kram!!

  Reply
 • September 12, 2014 at 7:51 pm
  Jen

  Hej! Jag har så himla många frågor allt ställa. För det första så vill jag berätta om mig själv.. Jag går i nian, och funderar på att välja hotell och turism som gymnasiet val. Jag har alltid drömt om att bli en flygvärdinna, men har alltid varit lite osäker på min längd.. Jag är exakt 160 cm lång, och är osäker om jag kommer att växa nå mer. Sen var det att jag kan 3 språk, alltså Engelska, Svenska och Thailändska. Räcker 3 språk? För jag kan dom 3 språken helt flytande.
  Hur mycket tid får du över om du inte jobbar? Kommer man att ha tid för sin pojkvän?
  Är det lätt att söka sig till asiatisk flygbolag efter gymnasiet på hotell och turims? Mvh/Jen

  Reply
  • September 13, 2014 at 6:46 am
   Flygvärdinnan

   Hej!
   Vad kul att du hittat hit!
   Svaren på dina frågor finns i bloggen, använd sökfunktionen!
   Men för att underlätta för dig: ja, tre språk räcker, och din längd är förmodligen inte ett problem för många flygbolag.
   Lycka till!

   Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0