theme-sticky-logo-alt

Äta nyttigt som flygvärdinna

0 Comments

När man är på resande fot och inte har sina dagliga rutiner eller ett ordentligt välfyllt kylskåp kan det vara svårt att äta ordentligt eller nyttigt. När man är bortrest och bor på hotell är det också lätt att få den där “semesterkänslan” när man unnar sig lite för mycket, speciellt när man äter ute på restaurang hela tiden. Jag vet själv för jag har varit sån (och är väl fortfarande det till en stor del, speciellt när jag kommer till en ny destination), men då har jag fått börja skaffa mig nya rutiner som gäller när jag jobbar. Frukost på hotellet, typ en omelett som oftast finns att välja, en sallad med mycket protein som är ganska lätt att hitta i en matbutik och sen försöka välja “rätt” när man sedan går ut och äter på kvällen, för då blir det oftast restaurang med piloterna.

På Norwegian var det lättare för då hade jag matlåda med mig under arbetsdagarna, och de gånger man hade stopp hade jag antingen med en extra matlåda, eller så kom du nästan alltid till samma destination så det var inte lika “exotiskt” så man kände att man behövde unna sig en massa. Det mest exotiska stopp man hade där var Dubai (vilket jag älskade!), men det hände mig kanske en gång per år om jag hade tur. Övriga stopp var oftast i Danmark eller Finland och det var inte som att matkulturen lockade direkt (det är ju typ som hemma i Sverige nästan).

Att vara en flygvärdinna på diet, som jag var när jag skulle tävla i bikinifitness 2016, var dock lite besvärligare. Då skulle ju all mat vägas och packas i matlådor, och att släpa runt på min kylväska och försöka hålla det kallt var lite krångligt. Men det gick! Så egentligen har man inga ursäkter för att äta bra och nyttigt!

flygvärdinna diet
Skyr med kanel i cockpit under min tid hos Norwegian.

Previous Post
Anywhere away with you
Next Post
Travel tips

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0