theme-sticky-logo-alt

Alla <3 Dag - dagen fylld av stress

2 Comments

Jag har inte förstått grejen med Alla Hjärtans Dag, vem är den dagen till för egentligen? Alla som har en pojkvän/flickvän, singlarna, vännerna? Det är självklart en dag för alla affärer som kränger nallar, rosor och kort i överflöd (snacka om miljöförstöring), men vem ska man spendera denna dag med? Sitta ensam kan man tydligen inte göra.

När man var liten fick alla rita Alla Hjärtans Dag-kort till klasskamraterna på lektionstid. Då handlade det om vännerna.
Nu när man är äldre är det en dag för att påminna singlarna om att de är just det; singlar. Man känner sig stressad över att hitta en dejt för just denna kommersiella dag, någon som får en att känna sig mindre ensam bara för en kväll.
För alla som har en partner är det en en press att göra något romantiskt, för annars är man en dålig partner. Betyder det att man inte behöver göra något romantiskt tillsammans resten av året sen?

Hela grejen har fått fel budskap. “Ha en glad Alla Hjärtans Dag” känns lame, totally lame. En dag av kärlek låter ju inte så dumt, men det har blivit en idiotisk grej att köpa saker som man aldrig kommer använda igen. Det är inte kärlek.
Jag tycker Alla Hjärtans Dag ska få en helt ny innerbörd, typ “gör en god gärning och pass it on”, annars kan vi lika gärna slopa den dagen helt.


Källa

Previous Post
Sexiga yrkesroller
Next Post
Nattblogg

2 Comments

 • February 15, 2011 at 10:27 pm
  Travel Offers

  Man I like your comment and it is so fabulous and I am gonna save it. One thing to say the Indepth analysis you have done is trully remarkable.No one goes that extra mile these days? Well Done!!! Just another tip you caninstall a Translator for your Global Audience …

  Reply
 • February 16, 2011 at 10:59 am
  Perre

  Varför inte visa sin kärlek/omtanke/uppskattning v a r j e dag?

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0