theme-sticky-logo-alt

A dream come true

0 Comments

Igår fick jag uppleva något jag drömt om sedan jag var sju år: jag fick simma med vilda delfiner!!! Jag kan inte förklara vilken mäktig känsla det var! Att åka ut på det turkosa havet vid Oahus nordvästra kust vid 6-tiden på morgonen och trots den tidiga morgonen inte ens frysa det minsta. Att efter ca 40 minuters båtfärd med en fantastisk besättning se ryggfenorna på en hel flock hawaiianska spinnardelfiner och göra sig klar för att hoppa i det djupa vattnet som är så kristallklart att man kan se ner till den vita sandbottnen (trots att det är ca 30 meter djupt). Jag var såklart först i vattnet av den grupp på 16 japaner, sex amerikaner och två svenskar (jag och Jonna). Det första jag ser när jag tittar under vattnet med min cyklop är en stor rocka som svävar fram nära bottnen under oss. Och sen ser jag dem… 

En grupp på minst 40 delfiner simmar närmare oss, under oss, bredvid oss. De glider sakta fram i vattnet och kikar lite på oss, simmar förbi, men sen kommer de tillbaka igen. 

När de simmat iväg ligger jag kvar och tittar efter dem. Efter några minuter är de tillbaka igen.

Det är helt sjukt att få vara med om detta! Jag kommer leva på detta resten av mitt liv!! Och jag kommer åka tillbaka.

Efter att ha träffat delfinerna åker vi till ett annat ställe där båten lägger till intill en vågbrytare. Där hoppar vi i igen för att leta efter havssköldpaddor. Vi letar en bra stund och jag och Jonna ger oss ut ensamma på andra sidan vågbrytaren. Helt plötsligt kommer en sköldpadda simmandes rakt emot oss. Vi flyttar oss för att han ska kunna simma förbi och efter en stund kommer han tillbaka samma väg igen.
Vi testade även på paddleboard och när vi kommer upp på däck igen har besättningen lagat cheeseburgare med det klassiska hawaiianska lila tarobrödet.

En sån här upplevelse hade jag rekommenderat till vem som helst som fascineras av naturen. En resa till Hawaii överhuvudtaget är en upplevelse med sin vackra natur!

   Delfinerna!!!

  Jag och Jonna i det stora blå.

    Vi testade även paddleboard, vilket vi var ganska bra på. Men då fällde en av killarna i båtbesättning oss.

   Medan vi åkte från ett ställe till ett annat hade vi en danceoff på däck. 

Hawaiianskt lila tarobröd. Jättegott!

 

Previous Post
Lanikai Beach
Next Post
Mahalo Hawaii!

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0