theme-sticky-logo-alt

Nytänkande safety demos

1 Comment

Jag brukar ibland fundera på hur många av passagerarna ombord som vet exakt vad de skulle göra i en nödsituation. Detta med tanke på hur få det är som faktiskt är uppmärksamma under safety demon. Det spelar ingen roll om det är en säkerhetsvideo som visas eller om det är vi flygvärdinnor som står och visar manuellt i mittgången, det är alltid minst 3/4 av passagerarna som sysslar med annat istället för att titta.

Denna ouppmärksamhet är tydligen ett problem hos de flesta bolag, och därför har Air New Zealand gjort sina säkerhetsvideos lite roligare att titta på.
I deras senaste video visar rugbylaget All Blacks upp de viktiga momenten; hur man använder flytväst, syrgasmask och bälte samt vart nödutgångarna finns och hur de används. I slutet av videon streakar* en 78-årig tant genom kabinen. I en av deras tidigare säkerhetsvideos har även nakna kroppsmålade flygvärdinnor demat*.

Charterbolaget Thomson Airways har hakat på idén (som ju även blir ett pr-trick) och låtit barn utfört säkerhetsmomenten.
Enligt en undersökning tittar fler passagerare på hela säkerhetsvideon samt att fler tycker den är underhållande.

*streakar – (verb, från eng. streaking) springa naken genom en offentlig plats
*demat –  (verb) att göra en säkerhetsdemonstration

Previous Post
Svar på tal
Next Post
Hur man väljer ett bra flygplanssäte

1 Comment

  • June 3, 2011 at 9:26 pm

    Åh, googla det sydafrikanska bolagets video!! Såååååååååå söt, typisk afrikansk humor utan att det känns tillgjort.

    Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0