theme-sticky-logo-alt

Nakenscannern

2 Comments

Vi går från nakna flygvärdinnor till nakna resenärer.

Alla hör väl hört talas om “nakenscannern” som än så länge bara finns i London, Amsterdam och på 78 flygplatser i USA? Det har blivit ramaskri över att scannern kränker resenärernas personliga integritet då den ger en “nakenbild” av personen som går igenom den. Scannern ser igenom kläder för att kunna hitta gömda föremål på kroppen, men även saker som piercings och silikonbröst avslöjas på bilderna.
Den första nyheten som förvärrade situationen var att security-personal hade missbrukat scannern och tittat på nakenbilderna på ett “opassande sätt”. En annan nyhet var att det även var lätt att “lura” scannern och gömma vapen där bilden blev mer skuggig.

Det senaste är att alla scanners ska utrustas med en ny programvara som tillverkats av Transport Security Administration (TSA), som ska ge en tecknad version av den person som går igenom scannern. Den tecknade versionen ska vara mindre kränkande och endast visa om det finns något gömt föremål på kroppen.

Jag hoppas bara att inte vi flygvärdinnor måste gå igenom en sån scanner varje dag, det kan inte vara hälsosamt med så mycket strålning!

scanner
Den gamla “kränkande” scanner-bilden.

scanner
Den nya tecknade scanner-bilden. (Källa)

Previous Post
Bad stewardess
Next Post
Lynx Jet

2 Comments

 • February 7, 2011 at 1:11 pm
  Näsplastik

  Ja för er som är flygvärdinnor måste de bli hemskt mycket strålning! Hoppas ni klarar er utan den!

  /Amanda

  Reply
 • February 20, 2011 at 1:06 am
  Travis Dean

  Man I like this comment and it is so informational and I am gonna save it. I Have to say the Indepth analysis this article has is trully remarkable.No one goes that extra mile these days? Well Done!! Just another tip you shouldinstall a Translator Application for your Global Audience !!

  Reply

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0