theme-sticky-logo-alt

5 likes/dislikes med att vara: fallskärmshoppare

0 Comments

Jag har tidigare berättat om för- och nackdelar med livet som flygvärdinna och DJ. Jag fick en plötslig hoppabstinens idag efter att inte ha hoppat sedan förrförra sommaren. Min fallskärm gick ju ut i september 2014 (får endast användas i 20 år) och förra sommaren satsade jag på att resa en massa istället för att köpa en ny fallskärm (en helt ny med rigg och allt kostar ca 55000kr). 

I år har jag och min pappa gjort en deal att han ska sluta röka om jag inte förnyar min fallskärmslicens… Min pappa brukar inte ha invändningar på saker jag gör, men fallskärmshoppningen har han verkligen tyckt varit jobbigt att jag sysslat med. 

Jag har även avgått som styrelseordförande i fallskärmsklubben nu så i år blir det inte mycket skydiving överhuvudtaget för mig. 🙁

Jag saknar det och har legat och dagdrömt om det så här kommer iallafall fem bra och inte så bra saker med att vara skydiver!

Likes: 

  1. Adrenalinkicken. Såklart.
  2. Utan att skryta så är det ju sjukt coolt att vara fallskärmshoppare!
  3. Man får ha häftig uniform och utrustning på sig.
  4. Känslan av att kasta sig ut genom dörren på ett flygplan som flyger i 180km/h går inte att beskriva, den måste upplevas.
  5. Utsikten från 4000 meters höjd är fantastisk.

Dislikes:

  1. Ibland slår tanken en att “vad tusan håller jag på med?!”. Då får man lite dödsångest.
  2. Risken att skada sig när man gör en dålig landning.
  3. Det är en sjukt dyr sport.
  4. Hur irriterad och sur man blir när frifallsformationen inte blev som man planerade den.
  5. Det är svettigt, trångt och klaustrofobiskt i flygplanet på väg upp till höjd.

fallskärmEn kväll ute på hoppfältet i Eslöv.

Previous Post
Doga
Next Post
Rest day

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0