theme-sticky-logo-alt

10 dos & don’ts som flygvärdinna

0 Comments

Eftersom ni fick veta tio saker som man borde eller inte borde göra som passagerare så ska ni få en för flygvärdinnor också.

  1. Testa inte nya håruppsättningar kl 03:30 på morgonen innan checkin.
  2. Ha alltid med tandborste, underkläder och nödfalls-smink. Den dagen du inte har med det är den dagen man får teknikstopp och inte kommer hem.
  3. Bästa sättet att undvika en lång utläggning om ditt arbete och förstöra någons bild av hur glammigt livet är som flygvärdinna är att säga att du jobbar inom service/turism/säkerhet/på en flygplats.
  4. Ta aldrig emot en spypåse direkt i handen från en passagerare eftersom det finns en stor risk att den innehåller just det: spya. Man glömmer inte känslan av att hålla en varm skvalpig påse med en främlings kräk i.
  5. Pressa inte i solen på 24h-stopp. Nyansen “kräfta” är inte snyggt och brännan sitter inte kvar när man ändå flagar sen. 
  6. Ta inte diskussioner med passagerare som redan bestämt sig att allt är skit och det är ditt fel.
  7. Le och säg “tack” när passagerarna säger “smaklig måltid/velbekomme” när de går förbi dig i galley på väg till toaletten. Ja, varje gång.
  8. Och du kan iallafall försöka att inte himla med ögonen när 100:e passageraren för dagen letar efter toaletten genom att dra i dörrhandtaget till cockpit.
  9. Uniform på = behåll dina personliga åsikter för dig själv.
  10. Man kommer längst med skinn på näsan blandat med ett riktigt flygvärdinneleende.
Previous Post
10 dos & don’ts som passagerare
Next Post
Packa smart

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://flygvardinnan.se 300 0